Spring naar content

1001 Museumnacht op 25 november

30 oktober 2022

Heb je zin in een bijzonder uitje? Kom dan op 25 november van 19.00-22.30 uur naar het Nederlands Steendrukmuseum! Op deze speciale avond staat het hele museum namelijk volledig in het teken van Duizend-en-een-nacht. Er zijn verschillende culturele activiteiten voor jong en oud, leuke winacties, evenals Oosterse muziek, thee en snacks.

Kom je in een sfeervolle 1001-nacht-outfit, dan krijg je korting op de entree. Zo heb je nog niet eerder een museum bezocht!

Wat staat er zoal op het programma?

• Zaklamp-rondleidingen door de expo ‘Uit het wonderland: de magie van het Oosten’. In deze expo leer je alles over de kunst en lithografie van Nederlandse kunstenaars als Kees van Dongen en Willem Hofker, geïnspireerd door het Verre Oosten en de vertellingen van Duizend-en-een-nacht.
  • Arjan den Boer (publicist geschiedenis, architectuur, spoorwegen en affiches) geeft om 20.00 uur over de rijke historie van de Oriënt-Express aan de hand van affiches. Den Boer publiceerde veel over deze legendarische trein en is ook bruikleengever van twee bijzondere Oriënt-Express-affiches in onze expo.
  • Voor de allerjongsten beginnen we om 19.00 uur met het voorlezen van sprookjes uit Duizend-en-een-nacht.
  • Ook is er een speurtocht en een waarzegster.
  • Drukdemonstraties in het museumatelier.
  • En meer!

Praktische informatie

• Locatie: Nederlands Steendrukmuseum, Oranje Nassaustraat 8c 5554 AG, Valkenswaard.
  • Openingstijden 1001 Museumnacht: vrijdag 25 november van 19.00 – 22.30 uur.
  • Entree 1001 Museumnacht: kinderen t/m 12 jaar €2,50 (onder begeleiding) | 13 t/m 17 jaar €7,50 | volwassenen €12 (of Museumkaart + toeslag €5 euro).
  • NB: Kom je in een sfeervolle 1001-nacht-outfit, dan krijg je korting op de entree!
  • Meld je nu aan via info@steendrukmuseum.nl o.v.v. 1001 Museumnacht! Reserveren is overigens niet verplicht, je kunt ook op de avond zelf een kaartje kopen aan de deur.
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.