Spring naar content

Open Call: Litho XP

10 april 2024

Open Call Litho XP: Explore – Experiment – Experience

Make Eindhoven en het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard werken samen in een programma waarin nieuwe mogelijkheden van het medium lithografie worden onderzocht. Het programma bestaat uit twee trajecten in 2024 en 2025. Per traject krijgen twee geselecteerde kunstenaars de mogelijkheid om op een innovatieve wijze te experimenteren met het medium lithografie.

Het uitgangspunt is een experimenteel onderzoek waarbij kunstenaars zowel in het atelier van het Nederlands Steendrukmuseum als in de grafische werkplaats van Make Eindhoven aan de slag gaan onder begeleiding van de adviseurs van Make en meesterdrukker Gertjan Forrer van het Steendrukmuseum.

Met dit programma willen wij de kennis van de techniek van lithografie stimuleren, actualiseren maar bovenal levend houden. Daarnaast willen wij de speciaal hiervoor geselecteerde kunstenaars ruimte geven om binnen de hedendaagse beeldende kunst aan de slag te gaan met vernieuwende en meer onorthodoxe toepassingen.

Open Call 2024-2025
Het eerste traject zal, verspreid over verschillende dagen, in de periode van september 2024 tot medio oktober 2024 plaatsvinden. Een tweede traject wordt gepland in de periode van september 2025 tot medio oktober 2025.

Belangstelling?
Stuur een korte motivatie, een CV en portfolio (max 10 afb.) naar info@steendrukmuseum.nl. Onder vermelding van Litho XP 2024-2025.

Sluitingsdatum: 21 mei, 17:00

De selectie vindt plaats door een onafhankelijke jury.

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.