Spring naar content

Geslaagde opening expo ‘Leonetto Cappiello: altijd iets aparts’

01 juni 2024

We blikken terug op een feestelijke opening van de tentoonstelling Leonetto Cappiello: altijd iets aparts in het Nederlands Steendrukmuseum. De avond werd gekenmerkt door een warme en enthousiaste sfeer, waarin werd samengekomen om te genieten van het werk van deze baanbrekende Italiaanse kunstenaar. De expositie werd feestelijk geopend door kleinzoon Pierre Cappiello en wethouder Bram Bots. Zij hieven met alle gasten het glas op de tentoonstelling en werk van Leonetto Cappiello.

De expositie is vanaf nu te zien tot en met 10 november 2024. Mis deze kans niet om ondergedompeld te worden in de wereld van een van de meest invloedrijke kunstenaars van zijn tijd. Bezoek ons en ontdek de magie van Cappiello’s meesterwerken.

Bij de expositie is een catalogus uitgegeven. Curator Rachelle van den Broek mocht tijdens de opening het eerste exemplaar overhandigen aan kleinzoon Pierre Cappiello. De prachtige catalogus is vanaf nu te koop in de webshop en de museumwinkel.

De Italiaanse kunstenaar Leonetto Cappiello (1875-1942) is één van de belangrijkste internationale afficheontwerpers en staat algemeen bekend als ‘de vader van de moderne reclame’. De tentoonstelling toont – voor het eerst in Nederland – een uitgebreid overzicht van de bijzondere karikaturen en krachtige affiches die de kunstenaar maakte. Naast de iconische werken Nos Actrices (1899), Chocolat Klaus (1903), Campari l’apéritif (ca. 1921) en Kub / Bouillon (1931) zijn ook de schetsen, pasteltekeningen en gouaches die Cappiello ter voorbereiding op zijn werken maakte in de expositie te zien.

Foto’s: Jurgen van Hoof, M54 Beeldcreaties

Leonetto Cappiello: altijd iets aparts expositie Steendrukmuseum Valkenswaard

Affiche expositie Leonetto Cappiello: altijd iets aparts, Nederlands Steendrukmuseum, Valkenswaard

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.