Spring naar content

Laatste lezing Uit het wonderland

15/02/2023

Op woensdag 15 februari vertelt onze conservator Frédèrique van Duppen je voor de laatste keer alles over de magie van het Oosten! Aansluitend op de lezing kun je de expo Uit het wonderland bezoeken.

Over de expo Uit het wonderland

Belangstelling voor andere culturen is een eeuwenoud fenomeen. Het magische Oosten heeft daarbij altijd veel aantrekkingskracht gehad op het Westen.

De expo Uit het wonderland laat zien hoe kunstenaars uit het Westen vanaf de 19e eeuw een artistieke invulling vinden voor het Oosten. De invloeden hiervan blijven zelfs nog tot in de 21e eeuw door sudderen.

Nederlandse kunstenaars als Kees van Dongen en Marius Bauer illustreren de bekende vertellingen van Duizend-en-een-nacht, terwijl Willem Hofker en Willem Dooijewaard de schoonheid van Nederlands-Indië in beeld brengen. Sommige kunstenaars tonen een realistische registratie van hun reizen, anderen brengen vooral oosterse stereotypen in beeld.

• Datum: woensdag 15 februari 2023
  • Start lezing: 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur.
  • Einde lezing: rond 15.15 uur. Aansluitend breng je een bezoek aan de expo Uit het wonderland.
  • Kosten: € 5,- p.p. (excl. entree museum: € 8,- p.p., gratis toegang voor Museumkaarthouders en Vrienden van het Nederlands Steendrukmuseum).
  • Koffie/thee is tegen betaling verkrijgbaar in onze foyer.
  • Voertaal: Nederlands
  • Voor deze lezing geldt een minimum aantal inschrijvingen van 15 personen.

Meld je nu aan via info@steendrukmuseum.nl o.v.v. lezing 15 februari

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.